Lunchroom De Ontmoeting..

  • Is een Leerwerkbedrijf voor mensen met een uitkering
  • Is een inclusief restaurant met een wereldkeuken
  • Is een podium waar mensen elkaar kunnen ontmoeten via storytelling (kandidaten presenteren zich)
  • Is een Gallery voor alle kunstvormen en uitingen
  • Verzorgt Cook for a Better World (kinderen van de deelnemers koken met scholieren)
  • Verzorgt praatprogramma Het Andere Beeld (wekelijks programma over dagelijkse thema’s)
  • Verzorgt workshops.

Sprankelen, dat is de functie van Lunchroom De Ontmoeting.

Leerwerkbedrijf
Stichting Mytikas heeft vanaf maart een leer-werkplek voor mensen met een uitkering. Zij leren in een werkelijke arbeidsomgeving de ethiek van de werkcultuur in Nederland. In 6 maanden ontwikkelen de kandidaten hun professionele en sociale vaardigheden. Daarnaast krijgen zij de beginselen van het horecavak mee. Het programma wordt via de Mytikasmethode gegeven en is voor iedere kandidaat op maat. Het is een plek waar de deelnemers in de praktijk hun vaardigheden kunnen oefenen en ontwikkelen.

Inclusief restaurant
De Ontmoeting is gericht op het verbinden van mensen die nieuwsgierig zijn, interesses willen delen, openstaan voor de ander. Wij doen dat in een kleurrijke ambiance met eten en drinken uit landen waar onze kandidaten en de stadsdeelgenoten vandaan komen.

Podium waar mensen elkaar kunnen ontmoeten via storytelling

Iedere maand is er een storypodium voor onze kandidaten en stadsgenoten. Zij vertellen hun verhaal, waar ze vandaan komen, wat zij hebben gedaan, wat zij graag willen doen of waarom zij er staan. Het is een interactief podium, mensen leren elkaar kennen, elkaar waarderen en het netwerk wordt op deze manier kwalitatief vergroot.

Galerie

Beeldende kunst, muziek, theater, dans, poëzie krijgen iedere maand een plaats bij De Ontmoeting. Samen met kandidaten, stadsgenoten en de verschillende kunstorganisaties wordt hier vorm aangegeven. Het is de bedoeling dat de galerie verzusterd en verbroederd en vrijheid van meningsuiting versterkt en verbreedt.

Cook for a Better World

Kinderen van de kandidaten koken samen met kinderen van stadsdeelgenoten voor ouderen die eenzaam zijn en of arme gezinnen.

Praatprogramma

Stadsdeelgenoten worden geïnterviewd over hun wijk. Thema’s: vrijheid van meningsuiting, discriminatie, onze stad, politiek, dagelijks nieuws e.d.

Workshops

De workshops zijn bedoeld, bekende activiteit of thema’s, van nieuwe inzichten te voorzien. Bijvoorbeeld Nederlands voor nieuwkomers, via drama en muziek Nederlandse taal leren. Maar ook gezond eten, afvallen, fotografie/filmen met je mobiel, schilderen, mediteren, geldzaken, weddingplanner, opvoeden, fietsen, kinderactiviteit, e.d.